Kokosové kari s krevetami a kmínovou rýží

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 20 g Špenát listový čerstvý
  • 175 g Rýže Basmati
  • 400 ml Mléko kokosové
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 ks Brambory rané
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 8 ks Rajčata Cherry
  • 10 ks Kari listy
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 726 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 1158.7 mg
  • Vláknina 10684.3 mg
  • Vitamín A 10684.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.7 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bramboru oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na tenké plátky. Opečeme ji spolu se zázvorem, chilli papričkou na oleji – asi 5 minut. Poté přidáme všechno koření (až na kmín, ten bude na kmínovou rýži), kari listy a bramboru. Povaříme minutu.

  • 3

    Cherry rajčata přepůlíme. Spolu s kokosovým mlékem je přidáme do směsi. Vaříme 10 minut.

  • 4

    Poté přidáme špenát a krevety a minutu povaříme.

  • 5

    Mezitím si připravíme rýži – kmín restujeme nasucho asi 30 sekund. Poté přidáme rýži a 400 ml vody a vaříme 10 minut doměkka.

  • 6

    Rýži podáváme s kari.

Komentáře k receptu